Saganaki

      Reacties uitgeschakeld voor Saganaki

Saganaki

Recept categorie Gerecht met kaas, Hapjes, Warme hapjes
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr Kasseri- of Kefalotiri-kaas
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 4 eetlepels boter
  • het sap van 1 citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kaas in plakken van 1 cm dik.
  2. Klop het ei op een bord los en schud het paneermeel op een ander bord.
  3. Verhit de boter.
  4. Wentel de kaasplakken eerst door het ei en daarna door het paneermeel en bak ze aan beide zijden knapperig bruin (de plakken moeten van binnen zacht, maar niet vloeibaar zijn).

  5. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze op een verwarmd bord, besprenkeld met enkele druppels citroensap.