Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

      Reacties uitgeschakeld voor Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

 

Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

Eenvoudig recept sajoer boontjes met Conimex Ajam Paniki, witte rijst en mango. Maak dit gerecht nog lekkerder door Sambal Badjak naar smaak toe te voegen.

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Aziatische Keuken, Indische keuken
Totaal tijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de sperziebonen in tweeën en de kip in blokjes.
  3. Laat een hapjespan op hoog vuur heet worden, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 2 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe en laat op een matig hoog vuur de boontjes ca. 10 min. garen
  4. Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van 3 cm.
  5. Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe. Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm deze 1 minuut mee.
  6. Schep de rijst, de Sajoer boontjes en de Ajam Paniki met mango op 4 borden.

Tips / Opmerkingen

SERVEERTIP
Maak je Sajoer boontjes met Ajam Paniki en mango nog lekkerder met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.

VARIATIES
Je kunt dit gerecht ook maken met sugar snaps en snijboontjes. Laat de sperziebonen dan achterwege.