Salade met Appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

      Reacties uitgeschakeld voor Salade met Appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

 

Salade met Appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

Recept categorie Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 1
Auteur Frutesse.nl

Wat gaat er in?

  • 150 gam rucola
  • 1 zoet-zure appel Elstar of Jonagold
  • handvol blauwe bessen
  • 100 gram kaas Pavé a la Leffe bruin of oude kaas
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 2 plakjes Soma Haverkorn meergranenbrood

Voor de dressing

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de rucola in een mooie schaal.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
  3. Verdeel deze over de rucola, samen met de blauwe bessen.
  4. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe deze bij de salade in de schaal.
  5. Strooi de tijmblaadjes hier overheen.
  6. Leg de plakjes meergranenbrood op een snijplank en snijd er blokjes van ca. 2 bij 2 cm van. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en leg hier de blokjes brood in.
  7. Bak ze 2 tot 3 minuten aan de ene kant tot deze goudbruin en knapperig is.
  8. Draai de blokjes dan om en bak de andere zijde nog een minuut of 2.
  9. Haal de croutons uit de pan en leg ze op een bord met een vel keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
  10. Doe de appelstroop in een kommetje en roer dit met een lepel even heel goed los.
  11. Voeg de appelazijn toe en roer dit er goed doorheen tot je geen klontjes stroop meer hebt. Roer als laatste de arachideolie erdoor tot je een mooie dressing hebt.
  12. Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade en strooi de croutons er overheen. Enjoy!

Tips / Opmerkingen

Bronvermelding
Slowfoody