Salade met asperges eendenlever en wijnvinaigrette

      Reacties uitgeschakeld voor Salade met asperges eendenlever en wijnvinaigrette

Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met groenten/ Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 witte aspergepunten
  • 1 krop sla
  • 50 gr veldsla
  • 1/2 frisée
  • 1/2 krop rode sla
  • 50 gr eendenlever
  • zout (versgemalen zwarte peper)
  • 1 dl witte wijn ( uit de Elzas)
  • 0,1 dl wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1/2 appels
  • 2 eetlepels honing
  • 1 1/2 dl yoghurt
  • peper (zout)

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  • Schil de asperges, snijd de onderkantjes eraf, kook ze beetgaar en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  • Klop de wijn, de wijnazijn, het sjalotje, de appel, de honing, de olijfolie en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer op.
  • Voeg voor een betere binding eventueel nog wat olie toe.
  • Marineer de in stukken gesneden asperges 2 uur in een deel van de vinaigrette.
  • Was, droog en pluk de slasoorten en schep er wat vinaigrette door.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de aspergestukjes op de sla.
  • Snijd met een warm mes dunne plakken van de eendenlever, bestrooi die met peper en zeezout en verdeel ze over de salade.