Salade met eenden borst en passievruchten

      Reacties uitgeschakeld voor Salade met eenden borst en passievruchten

Salade met eenden borst en passievruchten

Recept categorie Gerecht met vlees, Salades
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eendenborstfilets van 300 gram
  • 3 eetlepels limonadesiroop tropical
  • eetlepel citroensap
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • 1 zakje sla melange
  • 4 passievruchten
  • 25 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Filet voor gebruik 30 min in de diepvries leggen.

  2. Filets in dunne plakjes snijden.

  3. In schaal limonade siroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren. 

  4. 3 el van vocht overdoen in een andere schaal, hier voor de dressing de honing door roeren. 

  5. Filetplakjes door rest van vocht, = marinade scheppen en afgedekt in de koelkast 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen. 

  6. Bereiden; in zeef filetplakjes laten uitlekken, marinade wordt niet meer gebruikt.

  7. Sla melange door dressing scheppen.

  8. Sla over 4 borden verdelen. 

  9. Passievruchten halveren. 

  10. In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend ca. 2 min bakken.

  11. Filetplakjes over sla verdelen. 

  12. Garneren met halve passievruchten.