Salade met ei en rivierkreeftjes

      Reacties uitgeschakeld voor Salade met ei en rivierkreeftjes

Salade met ei en rivierkreeftjes

Recept printen
Recept categorie: Salades/ Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 ei
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • peper
  • 1 zak veldsla ((of waterkers, 75 gram))
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zak botersla ((100 gram))
  • 2 bakjes rivierkreeftjes ((a 100 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Eieren in ca. 7 minuten net gaar koken (dooier is vast, maar donkergeel). 
  • Intussen dikke dressing kloppen van yoghurt, mayonaise, olie, azijn, mespunt zout en peper naar smaak. 
  • Worteltjes van toefjes veldsla plukken of harde takjes uit waterkers verwijderen. 
  • Eieren met koud water afspoelen, pellen en halveren. 
  • Avocado schillen, halveren en in smalle parten snijden. 
  • In slakom veldsla of waterkers mengen met botersla en avocado. 
  • Salade voorzichtig omscheppen met yoghurtdressing en rivierkreeftjes. 
  • Eieren op salade leggen en bestrooien met beetje zout en peper.

Tip: De salade wordt nog verfijnder door te garneren met lauwwarme eieren die halfzacht gekookt zijn, zodat de dooier er een beetje uitloopt. Kook de eieren dan vlak voor het opdienen van de salade (5-6 min.) en pel ze voorzichtig (niet geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten).