Salade Nicoise

      Reacties uitgeschakeld voor Salade Nicoise

 

Salade Nicoise

Recept printen
Recept categorie: Salades
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Hoe maak ik het klaar:

  • Voor deze salade kunt u zowel krulandijvie (frisé) als kropsla gebruiken.
  • Halveer een teentje knoflook en wrijf een slabak hiermee in.
  • Pluk de blaadjes van de sla, was ze en droog ze goed.
  • Snijd 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes en hak 2 ansjovisfiletjes
  • zeer fijn.
  • Pel een (vlees)tomaat en snijd hem in stukjes.
  • Vermeng de sla met het hardgekookte ei, de ansjovis, de tomaat en ± 8
  • zwarte ontpitte olijven.
  • Roer een vinaigrettesaus van (olijf)olie en (dragon)azijn.
  • Roer wŠl wat peper maar gÈÈn zout door het sausje; de ansjovis maakt het
  • sausje al zout genoeg.
  • Schep het sausje luchtig door de salade.
  • Eventueel kunt u de salade nog garneren met een olijf of een ansjovisfi-
  • letje.

Tips / Opmerking

U kunt deze salade ook heel goed maken met kropsla.