Salade Nicoise

      Reacties uitgeschakeld voor Salade Nicoise

 

Salade Nicoise

Recept categorie Salades
Auteur Onbekende auteur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voor deze salade kunt u zowel krulandijvie (frisé) als kropsla gebruiken.
  2. Halveer een teentje knoflook en wrijf een slabak hiermee in.
  3. Pluk de blaadjes van de sla, was ze en droog ze goed.
  4. Snijd 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes en hak 2 ansjovisfiletjes
  5. zeer fijn.
  6. Pel een (vlees)tomaat en snijd hem in stukjes.
  7. Vermeng de sla met het hardgekookte ei, de ansjovis, de tomaat en ± 8
  8. zwarte ontpitte olijven.
  9. Roer een vinaigrettesaus van (olijf)olie en (dragon)azijn.
  10. Roer wŠl wat peper maar gÈÈn zout door het sausje; de ansjovis maakt het
  11. sausje al zout genoeg.
  12. Schep het sausje luchtig door de salade.
  13. Eventueel kunt u de salade nog garneren met een olijf of een ansjovisfi-
  14. letje.

Tips / Opmerkingen

U kunt deze salade ook heel goed maken met kropsla.