Salade Romain

      Reacties uitgeschakeld voor Salade Romain
Print

Salade Romain

Categorie Gerecht met kaas, Salades
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 krop Romaanse sla
  • 1 krop krulandijvie
  • 200 gr geitenkaas
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • peper zout
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Voor de garnering:

  • 25 gr zonnebloempitten
  • 12 witte of blauwe druiven

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de beide slasoorten schoon, scheur ze klein en schik op de sla op 4 bordjes.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg die op de sla.
  • Vermeng de ingrediënten voor de dressing en kwast de sla met de dressing in.
  • Rooster de zonnebloempitten licht in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
  • Garneer met de druiven.
  • U kunt deze salade ook als nagerecht serveren met toast en een glas rode port.