Salade van asperges en aardappels

      Geen reacties op Salade van asperges en aardappels

 

Salade van asperges en aardappels

Recept categorie Barbeque, Gerecht met groenten, Lunch, Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram aardappelen in blokjes
  • 16 asperges geschild
  • 100 gram doperwten
  • 3 el mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el bieslook gesneden
  • 2 augurken in blokjes

Evt. waterkers en 4 eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.
  3. Stoom de doperwten 2 min op 100 °C.
  4. Maak een salade van de aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk. Breng het op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de asperges in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 4 cm.
  6. Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.
  7. Schep de salade in het midden en druk aan.
  8. Laat de kleine salade opstijven in de koelkast.
  9. Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.

Tips / Opmerkingen

Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij