Salade van asperges en aardappels

      Geen reacties op Salade van asperges en aardappels

 

Salade van asperges en aardappels

Salade van asperges en aardappels

Recept printen Pin
Recept categorie: Barbeque/ Lunch/ met groenten/ Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 500 gram aardappel ( in blokjes)
  • 16 asperges (geschild)
  • 100 gram doperwten
  • 3 el mayonaise
  • 100 ml crême fraiche
  • 1 el bieslook (gesneden )
  • 2 augurk (in blokjes)

Evt. waterkers en 4 eieren

    Hoe maak ik het klaar:

    • Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
    • Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.
    • Stoom de doperwten 2 min op 100 °C.
    • Maak een salade van de aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk. Breng het op smaak met zout en peper.
    • Snijd de asperges in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 4 cm.
    • Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.
    • Schep de salade in het midden en druk aan.
    • Laat de kleine salade opstijven in de koelkast.
    • Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.

    Tips / Opmerking

    Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij