Salade van paksoi en rettich

      Reacties uitgeschakeld voor Salade van paksoi en rettich

Salade van paksoi en rettich

Recept categorie Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 struikjes sjanghai paksoi
  • 1 stuk rettich (van 8 cm)
  • 2 sweet bites (oranje minipaprika's)
  • 2 bolletjes stemgember
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit pot gemberbolletjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • zout
  • versgemalen peper

Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés

Hoe maak ik het klaar?

  1. Shanghai paksoi wassen en droogslaan.

  2. Blaadjes van stengels snijden.

  3. Stengels in dunne plakjes snijden.

  4. Rettich schillen en in piepkleine blokjes snijden.

  5. Sweet bites schoonmaken en in lengte in flinterdunne reepjes snijden.

  6. Gember fijnhakken.

  7. In kom dressing kloppen van gembersiroop, citroensap, roerbakolie en zout en peper naar smaak.

  8. Plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember erdoor scheppen.

  9. Liefst ca. 15 minuten laten staan.

  10. Paksoiblaadjes op 4 bordjes rangschikken.

  11. Salade in midden scheppen.

Tips / Opmerkingen

Tip: Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.