Salade van paksoi en rettich

      Reacties uitgeschakeld voor Salade van paksoi en rettich

Salade van paksoi en rettich

Recept printen
Recept categorie: Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 struikjes paksoi
  • 1 stuk rettich (van 8 cm)
  • 2 sweet bites ((oranje minipaprika's))
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop ((uit pot gemberbolletjes))
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • zout
  • peper

Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés

    Hoe maak ik het klaar:

    • Shanghai paksoi wassen en droogslaan.
    • Blaadjes van stengels snijden.
    • Stengels in dunne plakjes snijden.
    • Rettich schillen en in piepkleine blokjes snijden.
    • Sweet bites schoonmaken en in lengte in flinterdunne reepjes snijden.
    • Gember fijnhakken.
    • In kom dressing kloppen van gembersiroop, citroensap, roerbakolie en zout en peper naar smaak.
    • Plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember erdoor scheppen.
    • Liefst ca. 15 minuten laten staan.
    • Paksoiblaadjes op 4 bordjes rangschikken.
    • Salade in midden scheppen.

    Tips / Opmerking

    Tip: Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.