Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

      Geen reacties op Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

 

Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Salades
Porties: 8
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de dressing:

  • 100 ml medium sherry
  • Klein azijn
  • Honing
  • 1 mosterd

Voor de salade:

  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 rijpe handperen (geschild en in kleine stukjes gesneden)
  • 150 gram Cabrales (verkruimeld (Spaanse blauwschimmelkaas))
  • 8 plakjes bacon (krokant gebakken en vier plakjes in kleine stukjes gebroken)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de sherry in een sauspan en laat een beetje inkoken.
  • Doe de azijn en de honing erbij en voeg naar smaak mosterd toe.
  • Eventueel op smaak brengen met peper.

Serveren:

  • Gebruik bijvoorbeeld een glaasje of Martini-coupe voor deze Spaanse tapa ‘Ensalade de Carbrales con Fino de Jerez’.
  • Leg onderin de coupe een klein beetje sla en daarop wat peerstukjes.
  • Verdeel de verkruimelde Cabrales eroverheen, giet er een beetje van de lauwwarme dressing op en bestrooi met de verkruimelde bacon.
  • Leg op het glas een plakje van de krokant gebakken bacon.