Salata Mechouia Nablia

      Reacties uitgeschakeld voor Salata Mechouia Nablia

Salata Mechouia Nablia

Geroosterde rode paprika-tomatendip

Recept categorie Salades
Keuken: Tunesische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 450 gr grote rode paprika's
  • 1 verse rode chilipeper
  • 2-4 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 flinke trostomaten
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • hardgekookte eieren
  • tonijn uit blik
  • zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Leg de paprika's, cde hilipeper, de knoflook en de tomaten in een ovenschaal en rooster ze, onder af en toe omscheppen, tot de velletjes geblakerd zijn en de knoflook zacht is.

  3. Laat de groenten afkoelen en haal er de velletjes af.
  4. Neem de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika's en de chilipeper en de pitjes uit de tomaten.

  5. Pureer alle groenten in een keukenmachine of foodprocessor of wrijf ze door een zeef.

  6. Verhit de olie en het karwijzaad voorzichtig in een braadpan tot ze geurig worden, voeg ze met het zout bij de ingrediënten in de keukenmachine, maak er een pasta van en laat die, alvorens haar te serveren, afkoelen.

  7. Serveer de pasta in een schaal met daarbij in vieren gesneden hardgekookte eieren, in stukken verdeelde tonijn en zwarte olijven.