Sambal Goreng Telor

      Reacties uitgeschakeld voor Sambal Goreng Telor

 

Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor, zijn kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos. De eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Sambal Goreng Telor is een lekker vegetarisch Indisch gerecht.

Recept categorie Gerecht met ei
Keuken: Aziatische Keuken, Indische keuken
Totaal tijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water.
  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok de uien en de knoflook op een laag vuur.
  4. Voeg 2 el Conimex sambal Oelek, 2 tl suiker en 2 el tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel 3 minuten doorkoken.
  5. Roer de Conimex geraspte kokos door de saus en zet het vuur laag.
  6. Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt.
  7. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 2 minuten mee.
  8. Halveer de eieren, leg ze in een diepe schaal en schenk de warme saus erover.

Tips / Opmerkingen

SERVEERTIP

Serveer de sambal goreng telor met een in ringen gesneden lente-ui en atjar tjampoer.