Sambalkip a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Sambalkip a la Sandra uit de slowcooker

 

Sambalkip a la Sandra uit de slowcooker

Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. Dit gerecht is voor 6 personen en doe je aan Weight Watchers, is het 5 punten per persoon,
Recept printen Pin
Recept categorie: met kip/ Slowcooker
Dieët / Speciale gelegenheid: Weight watcher waardig
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 1 kip (in blokjes gesneden)
  • 400 gram kastanje champignons (in grove blokjes gesneden)
  • 2 ui (gesnipperd(200 gram))
  • 30 ml ketjap manis
  • 30 ml azijn
  • 60 ml tomatenketchup
  • 30 ml Greensweet syrup gold (doe je niet aan WW, gebruik je gewoon honing)
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 100 gram pinda sambal trafasi (Faja Lobi)
  • 1 pakje mix voor kruidige nasi (Honig)
  • 2 kleine maggiblokjes (verkruimeld)

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng alles door elkaar.
  • Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  • Zet de slowcooker 3 uur op low.
  • Haal na 3 uur het deksel eraf en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel.

Tips / Opmerking

Heb je geen 3 soorten sambal, kies dan gewoon 1 soort die je wel hebt.
Gegeten met 125 gram Aviko opa’s friet uit de airfryer (5 punten extra), 2 eetlepels remia 5% fritessaus (1 punt extra) en sperzieboontjes, gekookt in een kipbouillonblokje (0 punten extra)