Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

      Geen reacties op Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

 

Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor de sandwich:

  • 4 mooie wijtingfilets ontveld en zonder graten
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 kleine Granny Smith-appel gewassen
  • 1 rijpe avocado
  • Citroensap
  • 75 gram rucola
  • ½ krop frisee sla
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • Shushi-azijn
  • Peper
  • Zout

Voor de dressing:

  • 100 gram haricots verts schoongemaakt
  • 125 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 50 ml druivenpitolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • Honing
  • Peper
  • Zout

Voor het serveren:

Bereidingswijze

  • De sandwich:
  • Halveer de filets in 8 gelijke porties, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Zet tot serveren apart.
  • Pluk het gele hart van de sla, meng de blaadjes door de rucola en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes.
  • Schil de avocado en snijd hem net zoals de appelblokjes.
  • Meng de blokjes met elkaar en besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Voeg garnalen, peterselie en sjalot toe.
  • Maak de salade aan met olijfolie en shushi-azijn en breng op smaak met peper en zout.

Voor de dressing:

  • Leg de haricots verts in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  • Functie: Stomen 100 ºC, gedurende 4 minuten
  • Snijd de haricots verts in kleine stukjes van ca.1 cm.
  • Roer druivenpitolie, ciderazijn en honing tot een dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erdoor.

Serveren:

  • Verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 ºC. Schuif de wijting in de oven.
  • Functie: Circulatiegrill 200 ºC, gedurende 6 minuten
  • Maak de sla aan met olijfolie en balsamico.
  • Rangschik wat aangemaakte sla in het midden van de borden.
  • Leg er een stukje wijting op.
  • Strooi hier een royale lepel garnalensalade overheen, leg hier vervolgens weer een kleine hoeveelheid frisee en als laatste het tweede stuk wijting op.
  • Garneer het gerecht met de haricots verts dressing.