Saotosoep a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Saotosoep a la Sandra uit de slowcooker

 

Saotosoep a la Sandra
Print

Saotosoep a la Sandra uit de slowcooker

Categorie Slowcooker, Soepen
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • Benodigdheden voor de soep: voor 8 kommen soep
  • 2,5 liter water
  • 1 kilo kipdrumsticks 8 stuks
  • 2 grote uien in de keukenmachine voor de boemboe
  • 4 teentjes knoflook in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 stukje gember in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 dessertlepel sambal oelek in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepels laospoeder in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepels kurkuma in de keukenmachine voor de boemboe
  • 1 theelepel trassipasta in de keukenmachine voor de boemboe
  • 2 theelepels gemalen koriander ketoembar (in de keukenmachine voor de boemboe)
  • 1 kipbouillonblokje verkruimeld (in de keukenmachine voor de boemboe)
  • 1 prei in halve maantjes
  • 2 stengels citroengras sereh stengels
  • 2 limoenblaadjes djeroek peroet
  • 1 blaadje Indonesische laurier daun salam
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • 8 piment korrels
  • zwarte peper en zout uit de molen
  • scheutje olie
  • Benodigdheden voor de garnering: dit zijn suggesties, het kan natuurlijk naar eigen keus, je hoeft dit niet allemaal te nemen...;-)
  • 8 eieren hard gekookt, gepeld en gehalveerd
  • 100 gram taugé gewassen
  • 1 bosje selderij de blaadjes
  • gebakken uitjes naar smaak
  • 1 bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 100 gram ongekookt afgewogen witte rijst (van te voren gekookt en goed afgekoeld)
  • 100 gram pikantjes gebakken aardappelsnack, van Kokki Djawa
  • 100 gram ongekookt afgewogen fijne mihoen (bereiden volgens verpakking)
  • 2 kipfilet 8 minuten voorgekookt, uit elkaar gepluisd en gemengd met wat zwarte peper, soja en ketjap manis
  • 1 citroen in plakjes

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe alle ingrediënten waar bij staat dat het in de keukenmachine moet, in de keukenmachine (of met de staafmixer) en maal fijn. Dit is je boemboe.
  • Bestrooi de kipdrumstick met peper en zout.
  • Doe wat olie in de uitneembare pan van je slowcooker (of in een andere pan en gooi het later over).
  • Fruit de boemboe een paar minuutjes aan.
  • Zet de slowcookerpan terug in de houder (of gooi het dus over in je slowcooker) en doe de kipdrumsticks, het water, de prei, de stengels citroengras, de Indonische laurier, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de verkruimelde groentebouillonblokjes erbij.
  • Zet de slowcooker 7 tpt 8 uur op low.
  • Haal een half uur van te voren de stengels citroengras, het Indonesische laurierblaadje, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de kip met de botjes eruit. Pluis de kip uit elkaar, gooi de botjes en de velletjes weg en doe de kip terug in de pan.
  • De meeste garnering kun je alvast klaar zetten in bakjes en in de koelkast bewaren tot etenstijd. Ik pel alleen zelf de eieren pas op het laatste moment (die heb ik dan wel al gekookt in de ochtend) en de fijne mihoen kook ik pas op het laatst. Alle andere garnering heb ik van te voren al klaar staan.
  • Zet alle ingrediënten gezellig in bakjes op tafel zodat iedereen zelf de soep kan versieren met ingrediënten naar keus.