Sardines broodjes met chorizo voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Sardines broodjes met chorizo voor de Kerst
Print

Sardines broodjes met chorizo voor de Kerst

Serrano pepers zijn in blik verkrijgbaar. Ze zijn groen, met dun vruchtvlees en een grasachtige, sterke pepersmaak. In Mexico wordt deze peper vaak Chile verde genoemd. De broodjes zijn het lekkerst als ze een dag van tevoren worden gemaakt.
Categorie Brood, Gerecht met vis
Keuken Mexicaanse keuken
Keyword Kerst
porties 10 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor de broodjes:

  • 450 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • 15 gram verse gist (of gedroogde gist)
  • 250 ml lauw water
  • 1 mespuntje zout

Voor de vulling:

  • 400 gram sardientjes in olie
  • 5 chorizo
  • 1 ui
  • 1 blik serrano chili
  • 1 bosje oregano

Hoe maak ik het klaar:

Het bereiden van het deeg

  • Los in een mengkom de gist op in het lauwe water.
  • Voeg de bloem, het zout en de suiker toe en kneed alles door elkaar. 
  • Laat het deeg op een warme plaats, afgedekt met een vochtige doek,twee uur rijzen.
  • De omvang moet verdubbelen.
  • Bestrooi een werkblad met bloem, leg daar het deeg op, maak er een rol van en verdeel die met een scherp mes in 10 plakken.
  • Vorm hier 10 bolletjes van en maak boven in elk bolletje met een mes 3 evenwijdige inkepingen.
  • Leg de bolletjes op een met boter ingesmeerd bakblik, dek ze met plasticfolie af en laat ze nog een half uurtje rijzen.

Het bakken van de broodjes:

  • Verwarm de oven voor op 240°C. 
  • Plaats een hittebestendige schaal met water onder in de oven om stoom te produceren. 
  • Zet het bakblik met de broodjes in de oven en bak de broodjes 12 minuten. 
  • Bestrijk ze direct nadat ze uit de oven zijn gehaald met een vochtig kwastje, zodat ze mooi gaan glimmen.

Het bereiden van de vulling:

  • Ontdoe de chorizo van het vel. 
  • Bak ze op een laag vuur, zodat de chorizo gaar wordt zonder bruin te worden. 
  • Laat de sardientjes uitlekken en ontdoe ze van graten en eventuele vinnen en staartjes.
  • Meng de sardientjes met de (afgekoelde) chorizo.
  • Snijd reepjes van de pepers.
  • Snipper de ui. 
  • Hak de oregano fijn
  • Roer alles door elkaar.

Het vullen van de broodjes

  • Snijd de boordjes doormidden.
  • Hol de helften uit en vul ze. 
  • Wikkel ze in een doek en laat ze een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken zich kunnen mengen.

Het afbakken:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bak de broodjes nog 5 minuten. (De broodjes kunnen ook in de diepvries worden bewaard; laat ze dan eerst ontdooien voordat ze worden afgebakken).