Saucijzebroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Saucijzebroodjes

Saucijzebroodjes

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Snack, Warme hapjes
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • zout
  • 1/4 dl water
  • een paar druppels azijn
  • 350 gr kalfsgehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • peper, nootmuskaat, aromazout, paprikapoeder, season all
  • 1/2 ei

Bereidingswijze

  • Snijd van de harde boter met 2 messen in de bloem (met zout) hazelnootgrote blokjes.
  • Voeg druppelsgewijze het water met de azijn toe en meng met 1 mes de massa tot een samenhangende bal, waarin de klontjes boter nog duidelijk zijn te zien.
  • Rol de bal op een met bloem bestrooide tafel uit, vouw het op en rol het opnieuw uit.
  • Pak het deeg in folie in en laat het in de koelkast ± 30 minuten opstijven.
  • Rol het opnieuw uit tot een lange lap van ± 35 x 10 cm.
  • Maak het gehakt pittig aan met de kruiden, de ui en het ei en vorm er een worstje van, evenlang als de deeglap.
  • Leg het vlees op het deeg, rol dit op en plak de randen met water vast.
  • Breng de rol over op een met water natgemaakt bakblik en bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak deze rol ± 25 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven.
  • Snijd hem na het bakken in stukken van ± 5 cm.