Scampi à la béarnaise

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la béarnaise

Scampi à la béarnaise

(scampi met béarnaisesaus)
Recept printen
Recept categorie: met rijst/ Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 scampi
  • peper
  • zout
  • béarnaisesaus
  • olie
  • rozemarijn
  • risotto

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder de poten van de scampi, leg ze op hun rug en snij ze in de lengte doormidden.
  • Zorgervoor dat het rugpantser niet doorgesneden wordt.
  • Breek de helften open en zorg ervoor dat ze plat kunnen liggen.
  • Bestrooi met zout, peper en een tikje rozemarijn.
  • Bedruppel ze met een beetje olie.
  • Bestrijk de bodem van een braadslee met olie.
  • Leg ze op de bodem van de braadslee, waarbij het pantser een zo groot mogelijk contact heeft met de bodem.
  • Zet de braadslee op een zacht vuur en laat de scampi langzaam garen.
  • Kook intussen de risotto.
  • Leg 2 scampi op elk bordje.
  • Schep er een bergje risotto naast en giet een lepel béarnaisesaus over de scampi.