Scampi à la béarnaise

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la béarnaise

Scampi à la béarnaise

(scampi met béarnaisesaus)

Recept categorie Gerecht met rijst, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 scampi
  • peper
  • zout
  • béarnaisesaus
  • olie
  • rozemarijn
  • risotto

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder de poten van de scampi, leg ze op hun rug en snij ze in de lengte doormidden.

  2. Zorgervoor dat het rugpantser niet doorgesneden wordt.

  3. Breek de helften open en zorg ervoor dat ze plat kunnen liggen.

  4. Bestrooi met zout, peper en een tikje rozemarijn.

  5. Bedruppel ze met een beetje olie.

  6. Bestrijk de bodem van een braadslee met olie.

  7. Leg ze op de bodem van de braadslee, waarbij het pantser een zo groot mogelijk contact heeft met de bodem.

  8. Zet de braadslee op een zacht vuur en laat de scampi langzaam garen.

  9. Kook intussen de risotto.

  10. Leg 2 scampi op elk bordje.

  11. Schep er een bergje risotto naast en giet een lepel béarnaisesaus over de scampi.