Scampi à la Bordelaise

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la Bordelaise

Scampi à la Bordelaise

(scampi uit Bordeaux)
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 scampi
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1 borrelglas cognac
  • 1 wortel
  • 2 ui
  • 70 gram boter
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de groenten schoon en snij ze in kleine blokjes.
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Maak de scampi schoon en haal de darm eruit.
  • Smelt 40 g boter in een pan en laat hierin de groenten fruiten.
  • Als ze bruin zijn, de scampi toevoegen en 3 à 4 minuten meefruiten.
  • Flambeer met de cognac.
  • Voeg de wijn, tomatenpuree en zout en peper toe.
  • Laat 10 minuten koken op een hoog vuur.
  • Haal de scampi er met een schuimspaan uit en leg ze in een serveerschaal.
  • Hou ze warm.
  • Laat de saus wat inkoken.
  • Werk er 30 g boter door en schenk over de scampi.
  • Strooi er wat gehakte peterselie over.