Scampi à la Bordelaise

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la Bordelaise

Scampi à la Bordelaise

(scampi uit Bordeaux)

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Franse keuken
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 scampi
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1 borrelglas cognac
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 70 gram boter
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in kleine blokjes.

  2. Was en hak de peterselie fijn.

  3. Maak de scampi schoon en haal de darm eruit.

  4. Smelt 40 g boter in een pan en laat hierin de groenten fruiten.

  5. Als ze bruin zijn, de scampi toevoegen en 3 à 4 minuten meefruiten.

  6. Flambeer met de cognac.

  7. Voeg de wijn, tomatenpuree en zout en peper toe.

  8. Laat 10 minuten koken op een hoog vuur.

  9. Haal de scampi er met een schuimspaan uit en leg ze in een serveerschaal.

  10. Hou ze warm.

  11. Laat de saus wat inkoken.

  12. Werk er 30 g boter door en schenk over de scampi.

  13. Strooi er wat gehakte peterselie over.