Scampi à la crème et à l’orange

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la crème et à l’orange

Scampi à la crème et à l'orange

(scampi met room en sinaasappel)

Recept categorie Gerecht met fruit, Zeevruchten
Bereidingstijd 1 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 12 scampi
  • 25 gram bloem
  • 2 sinaasappels
  • 1 borrelglas oranjelikeur
  • peper
  • zout
  • 75 gram boter
  • 4 sjalotjes
  • 2 dl slagroom
  • paprikapoeder
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de scampi en verwijder de darm.

  2. Bestrooi met peper en zout.

  3. Hak de sjalotjes fijn.

  4. Was een sinaasappel en verwijder de schil zo dun dat er geen wit aan zit.

  5. Hak ook dit zeer fijn.

  6. Blancheer de schil 5 minuten in kokend water.

  7. Laat uitlekken en spoel koud.

  8. Pers de sinaasappel uit.

  9. Laat uitlekken en spoel koud.

  10. Pers de sinaasappel uit.

  11. Snij uit het midden van de andere sinaasppel 4 schijven van een ½ cm dik.

  12. Snij doormidden en bewaar.

  13. Smelt 50 g boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes en voeg de scampi erbij en zet het vuur wat hoger.

  14. Bak tot het vlees is opgestijfd en de scampi rood kleurt.

  15. Voeg sinaasappelsap en likeur toe.

  16. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat cayennepeper.

  17. Laat 5 minuten zachtjes koken.

  18. Kneed van de overige boter en bloem een beurre manié.

  19. Haal de scampi uit de saus en leg ze op een voorverarmde schaal.

  20. Hou warm.

  21. Leg de schijven sinaasappel even in de saus om op te warmen.

  22. Leg ze daarna rond de scampi.

  23. Werk nu de beurre manié met beetjes door de saus onder voortdurend kloppen met de garde.

  24. Voeg nu de room en schil toe en laat nog enkele minuten koken terwijl geklopt met een garde.

  25. Schenk de saus over de scampi en serveer direct.