Scampi à la crème et à l’orange

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi à la crème et à l’orange

Scampi à la crème et à l'orange

(scampi met room en sinaasappel)
Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Zeevruchten
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 scampi
  • 25 gram bloem
  • 2 sinaasappels
  • 1 borrelglas oranjelikeur
  • peper
  • zout
  • 75 gram boter
  • 4 sjalotjes
  • 2 dl slagroom
  • paprikapoeder
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de scampi en verwijder de darm.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Was een sinaasappel en verwijder de schil zo dun dat er geen wit aan zit.
  • Hak ook dit zeer fijn.
  • Blancheer de schil 5 minuten in kokend water.
  • Laat uitlekken en spoel koud.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Laat uitlekken en spoel koud.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Snij uit het midden van de andere sinaasppel 4 schijven van een ½ cm dik.
  • Snij doormidden en bewaar.
  • Smelt 50 g boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes en voeg de scampi erbij en zet het vuur wat hoger.
  • Bak tot het vlees is opgestijfd en de scampi rood kleurt.
  • Voeg sinaasappelsap en likeur toe.
  • Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat cayennepeper.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Kneed van de overige boter en bloem een beurre manié.
  • Haal de scampi uit de saus en leg ze op een voorverarmde schaal.
  • Hou warm.
  • Leg de schijven sinaasappel even in de saus om op te warmen.
  • Leg ze daarna rond de scampi.
  • Werk nu de beurre manié met beetjes door de saus onder voortdurend kloppen met de garde.
  • Voeg nu de room en schil toe en laat nog enkele minuten koken terwijl geklopt met een garde.
  • Schenk de saus over de scampi en serveer direct.