Scampi aquilon

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi aquilon

Scampi aquilon

Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 scampi
  • 1 prei (in stukjes)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter
  • 1 wortel (in stukjes)
  • peterselie
  • 1 dl water
  • 1 borrelglas whisky

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt 25 g boter en voeg ui, prei, laurier, prei en peterselie toe en laat even fruiten.
  • Voeg na enkele minuten de wijn en water toe en laat voor de helft inkoken.
  • Zeef het vocht en voeg er dan de room bij.
  • Laat dit inkoken tot een gladde niet te dunne saus.
  • Haal intussend e darm uit de scampi.
  • Smelt de rest van de boter en bak de scampi zonder al te bruin te laten worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Flambeer met de whisky.
  • Doe de scampi in de saus.
  • Breng even aan de kook.
  • Hak wat peterselie fijn en strooi dit over de saus.
  • Serveer meteen.
  • Lekker met gekookte rijst.