Scampi aquilon

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi aquilon

Scampi aquilon

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 scampi
  • 1 prei in stukjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter
  • 1 wortel in stukjes
  • peterselie
  • 1 dl water
  • 1 borrelglas whisky

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt 25 g boter en voeg ui, prei, laurier, prei en peterselie toe en laat even fruiten.

  2. Voeg na enkele minuten de wijn en water toe en laat voor de helft inkoken.

  3. Zeef het vocht en voeg er dan de room bij.

  4. Laat dit inkoken tot een gladde niet te dunne saus.

  5. Haal intussend e darm uit de scampi.

  6. Smelt de rest van de boter en bak de scampi zonder al te bruin te laten worden.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Flambeer met de whisky.

  9. Doe de scampi in de saus.

  10. Breng even aan de kook.

  11. Hak wat peterselie fijn en strooi dit over de saus.

  12. Serveer meteen.

  13. Lekker met gekookte rijst.