Scampi au curry

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi au curry

Scampi au curry

(scampi met kerrie)

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 12 scampi
  • 50 gram boter
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper
  • 1 ui fijngehakt
  • dl room
  • kerriepoeder
  • cayennepoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt wat boter in een pan.

  2. Voeg wat kerriepoeder toe aan de ui en fruit zachtjes tot de ui galzig wordt.

  3. Maak de scampi schoon, pel ze en verwijder de darm.

  4. Voeg ze bij de ui met ½ dl room.

  5. Kook de saus langzaam in.

  6. Haal na 10 minuten de scampi eruit en hou ze warm.

  7. Maak een liaison van de eierdooier en de rest van de room.

  8. Voeg deze, van het vuur, af bij de saus.

  9. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  10. Leg de scampi er weer in en serveer met Indische rijst.