Scampi au turbot en blanquette

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi au turbot en blanquette

Scampi au turbot en blanquette

(scampi met tarbot in blanke saus)
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 scampi
  • 1 sjalotje
  • dl droge witte wijn
  • 100 gram boter
  • 4 artisjokken
  • citroensap
  • 250 gram tarbotfilet
  • cayennepeper
  • ½ dl slagroom
  • basilicum
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de tarbot in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Pel de scampi en verwijder de darm.
  • Smelt 20 g boter.
  • Hak het sjalotje fijn en fruit in de hete boter.
  • Voeg de wijn, ½ dl kookvocht van de artisjokbodems toe.
  • Als deze uit blik komen het vocht uit het blik.
  • Laat koken tot 1/3 deel.
  • Voeg de room en de rest van de boter in stukjes toe onder kloppen met een garde.
  • Voeg wat basilicum toe.
  • Voeg de in vieren gesneden artisjokbodems toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg de scampi en tarbot erin.
  • Zet de schaal 3 à 4 minuten in een oven van 200ºC tot de vis net gekookt is.
  • Doe alles in de saus en breng aan de kook.
  • Gebruikt u verse artisjokbodems deze eerst koken in water met zout gedurende 20 minuten.