Scampi au turbot en blanquette

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi au turbot en blanquette

Scampi au turbot en blanquette

(scampi met tarbot in blanke saus)

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 scampi
  • 1 sjalotje
  • dl droge witte wijn
  • 100 gram boter
  • 4 artisjokbodems
  • citroensap
  • 250 gram tarbotfilet
  • cayennepeper
  • ½ dl slagroom
  • basilicum
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de tarbot in blokjes van 2 x 2 cm.

  2. Pel de scampi en verwijder de darm.

  3. Smelt 20 g boter.

  4. Hak het sjalotje fijn en fruit in de hete boter.

  5. Voeg de wijn, ½ dl kookvocht van de artisjokbodems toe.

  6. Als deze uit blik komen het vocht uit het blik.

  7. Laat koken tot 1/3 deel.

  8. Voeg de room en de rest van de boter in stukjes toe onder kloppen met een garde.

  9. Voeg wat basilicum toe.

  10. Voeg de in vieren gesneden artisjokbodems toe.

  11. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  12. Vet een ovenschaal in met boter en leg de scampi en tarbot erin.

  13. Zet de schaal 3 à 4 minuten in een oven van 200ºC tot de vis net gekookt is.

  14. Doe alles in de saus en breng aan de kook.

  15. Gebruikt u verse artisjokbodems deze eerst koken in water met zout gedurende 20 minuten.