Scampi en chaussons

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi en chaussons

Scampi en chaussons

(scampi in bladerdeeg)

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak ui en wortel schoon en snij in kleine blokjes.

  2. Snij het sjalotje in dunne schijfjes.

  3. Smelt wat boter in een pan, voeg er wat olie bij en verhit.

  4. Fruit hierin snel de ui en wortel.

  5. Voeg even later de sjalot toe en de fijngestampte teentjes knoflook, het takje dragon en een laurierblaadje, wat tijm en wat peterselie.

  6. Voeg ook de witte wijn en tomatenpuree toe.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Laat 20 minuten sudderen.

  9. Zeef de saus.

  10. Bak op een hoog vuur de scampi in hun pantser.

  11. Flambeer met de cognac en bedek met saus.

  12. Laat 5 minuten zachtjes warmen.

  13. Kneed ondertussen 70 gram boter en 20 g bloem tot een beurre manié.

  14. Haal de scampi uit de saus, pel ze en snij in 4 à 5 stukjes.

  15. Bind de saus onder kloppen met de stukjes beurre manié.

  16. Maak een liason van een eierdooier en de slagroom.

  17. Voeg deze, van het vuur af, bij de saus.

  18. Maak af op smaak.

  19. Zet de saus weg, na de scampi met een beetje te hebben bedekt.

  20. Laat afkoelen.

  21. Maak van het bladerdeeg 4 vierkanten.

  22. Op de helt van elk vierkant leggen we wat scampi, maken de randen vochtig met water en vouwen ze dicht.

  23. Druk de randen aan.

  24. Bestrijk de vierknaten met losgeklopt eierdooier en bak de chaussons 30 minuten in een oven van 200ºC.

  25. Open de chaussons voor opdienen en schenk wat saus erin.

  26. Maak ze weer dicht.

  27. De overgebleven saus wordt er apart bij geserveerd.