Scampi en chaussons

      Reacties uitgeschakeld voor Scampi en chaussons

Scampi en chaussons

(scampi in bladerdeeg)
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak ui en wortel schoon en snij in kleine blokjes.
  • Snij het sjalotje in dunne schijfjes.
  • Smelt wat boter in een pan, voeg er wat olie bij en verhit.
  • Fruit hierin snel de ui en wortel.
  • Voeg even later de sjalot toe en de fijngestampte teentjes knoflook, het takje dragon en een laurierblaadje, wat tijm en wat peterselie.
  • Voeg ook de witte wijn en tomatenpuree toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat 20 minuten sudderen.
  • Zeef de saus.
  • Bak op een hoog vuur de scampi in hun pantser.
  • Flambeer met de cognac en bedek met saus.
  • Laat 5 minuten zachtjes warmen.
  • Kneed ondertussen 70 gram boter en 20 g bloem tot een beurre manié.
  • Haal de scampi uit de saus, pel ze en snij in 4 à 5 stukjes.
  • Bind de saus onder kloppen met de stukjes beurre manié.
  • Maak een liason van een eierdooier en de slagroom.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de saus.
  • Maak af op smaak.
  • Zet de saus weg, na de scampi met een beetje te hebben bedekt.
  • Laat afkoelen.
  • Maak van het bladerdeeg 4 vierkanten.
  • Op de helt van elk vierkant leggen we wat scampi, maken de randen vochtig met water en vouwen ze dicht.
  • Druk de randen aan.
  • Bestrijk de vierknaten met losgeklopt eierdooier en bak de chaussons 30 minuten in een oven van 200ºC.
  • Open de chaussons voor opdienen en schenk wat saus erin.
  • Maak ze weer dicht.
  • De overgebleven saus wordt er apart bij geserveerd.