Schouderkarbonade van de barbecue

      Reacties uitgeschakeld voor Schouderkarbonade van de barbecue

Schouderkarbonade van de barbecue

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 schouderkarbonades
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de boter, bak de ui ± 3 minuten en roer er de tomatenpuree, de mangochutney, de worcestershiresaus en de cayennepeper door.
  • Bestrooi de karbonades met zout en bestrijk ze aan de bovenkant met de helft van de saus.
  • Rooster ze op de barbecue of in het midden van de grill in ± 20 minuten gaar.
  • Keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de saus.
  • Lekker met maïs met mosterdboter en geroosterde harde broodjes.