Schuimrollen

      Geen reacties op Schuimrollen

 

Schuimrollen

Recept categorie Gebak
Porties 1
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. akoven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  2. Deeg volgens de aanwijzing op de verpakking voor bereiden. Bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken snijden.
  3. Deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen rollen wikkelen. Met het deegeinde onderop op het met bakpapier bedekte bakblik leggen, met ei bestrijken.
  4. De schuimrollen in de voorverwarmde oven 210° C ca. 15 min. goudbruin bakken. De schuimrollen laten makkelijker los, wanneer ze na het bakken kort afkoelen.
  5. Water en de fijne kristalsuiker mengen. De suikermassa ca. 2 – 3 minuten koken. Eiwit in een bekken stijf kloppen. Beetje voor beetje poedersuiker toevoegen en roeren.
  6. De vloeibare hete suiker langzaam aan het schuim toevoegen en op middelmatige snelheid. roeren en na enkele minuten op de hoogste snelheid roeren, tot het schuim een vaste massa is.
  7. Het schuim als het nog lauwwarm is met een spuitzak in de al afgekoelde bladerdeegrolletjes spuiten.
  8. Voor de liefhebbers van echt zoet: schuimrollen voor het serveren met suiker bepoederen.

Recept Video