Schuimrollen

      Geen reacties op Schuimrollen

 

Print

Schuimrollen

Categorie Gebak
porties 1
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • akoven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  • Deeg volgens de aanwijzing op de verpakking voor bereiden. Bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken snijden.
  • Deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen rollen wikkelen. Met het deegeinde onderop op het met bakpapier bedekte bakblik leggen, met ei bestrijken.
  • De schuimrollen in de voorverwarmde oven 210° C ca. 15 min. goudbruin bakken. De schuimrollen laten makkelijker los, wanneer ze na het bakken kort afkoelen.
  • Water en de fijne kristalsuiker mengen. De suikermassa ca. 2 – 3 minuten koken. Eiwit in een bekken stijf kloppen. Beetje voor beetje poedersuiker toevoegen en roeren.
  • De vloeibare hete suiker langzaam aan het schuim toevoegen en op middelmatige snelheid. roeren en na enkele minuten op de hoogste snelheid roeren, tot het schuim een vaste massa is.
  • Het schuim als het nog lauwwarm is met een spuitzak in de al afgekoelde bladerdeegrolletjes spuiten.
  • Voor de liefhebbers van echt zoet: schuimrollen voor het serveren met suiker bepoederen.

Video