Scones

      Geen reacties op Scones

 

Scones

Scones

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes/ Gebak
Land van herkomst: Schotland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 450 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram boter
  • 250 ml karnemelk
  • 50 ml melk
  • 150 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • jam naar smaak

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de (combi-stoom)oven voor op 200 ℃.
  • Snij de ijskoude boter in blokjes.
  • Schep de bloem, de poedersuiker, de bakpoeder, het zout en de boter in de kom van de keukenmachine en meng alles kort, tot de boter en bloem grove korrels vormen.
  • Schep de korrels over in een grote kom en giet de karnemelk erbij.
  • Kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Kneed niet te lang, want dan wordt de boter warm.
  • Kneden kan ook met twee messen gedaan worden.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en druk de deegbal uit tot een plak van circa 3 centimeter dikte. Steek met een uitsteker de scones uit de deegplak.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met de melk en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.

Voor de zelfgemaakte clotted cream:

  • klop de slagroom half stijf.
  • Spatel de slagroom door de mascarpone.

Tips / Opmerking

Serveer de scones met clotted cream en jam