Seafood en rijstsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Seafood en rijstsoep

Seafood en rijstsoep

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 mosselen
  • 8 schelpen
  • 125 gr kleine verse garnalen
  • 125 gr blanke visfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 15 mm verse gember ( aan een stuk)
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel gehakte koriander
  • 50 ml plantaardige olie
  • 2 liter heldere visbouillon
  • zout
  • peper
  • 200 gr rijst
  • 2 theelepels vissaus
  • vers gehakte koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Borstel de mosselen en de schelpen goed schoon en spoel ze met koud water af.
  • Doe ze in een pan met felkokend water en laat ze staan tot de schalen opengaan; verwijder diegene die niet open gaan.
  • Haal de schelpen uit het water en gooi de schalen weg.
  • Blancheer de garnalen in felkokend water en pel ze daarna.
  • Snijd de visfilet in kleine stukjes.
  • Kneus de knoflook en hak de gember, sjalotten en korianderwortels in stukken.
  • Verhit de helft van de olie in een pan en bak de knoflook, gember, sjalotten en korianderwortels al roerend 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel snel aan de kook.
  • Temper het vuur en laat de soep 15 minuten sudderen.
  • Giet de bouillon daarna door een fijne zeef in een nieuwe pan.
  • Breng de bouillon weer aan de kook, voeg de seafood toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Temper het vuur en laat de soep sudderen tot de seafood gaar is, maar nog wel stevig.
  • Doe de soep in een terrine en houd haar warm.
  • Verwarm de overgebleven olie in een pan, voeg de rijst toe en bak die al roerend 2-3 minuten.
  • Voeg de vissaus toe, roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 1 minuut doorkoken.
  • Giet de bouillon over de rijst, doe een deksel op de pan en laat koken tot de rijst zacht is.
  • Doe de soep tenslotte met de rijst in een terrine en strooi er de fijngehakte korianderbladeren over.