Seafood en rijstsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Seafood en rijstsoep

Seafood en rijstsoep

Recept categorie Gerecht met rijst, Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 mosselen
  • 8 schelpen
  • 125 gr kleine verse garnalen
  • 125 gr blanke visfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 15 mm verse gember aan een stuk
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel gehakte korianderwortel
  • 50 ml plantaardige olie
  • 2 liter heldere visbouillon
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 gr langkorrelrijst
  • 2 theelepels vissaus
  • vers gehakte korianderbladeren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Borstel de mosselen en de schelpen goed schoon en spoel ze met koud water af.
  2. Doe ze in een pan met felkokend water en laat ze staan tot de schalen opengaan; verwijder diegene die niet open gaan.

  3. Haal de schelpen uit het water en gooi de schalen weg.
  4. Blancheer de garnalen in felkokend water en pel ze daarna.
  5. Snijd de visfilet in kleine stukjes.

  6. Kneus de knoflook en hak de gember, sjalotten en korianderwortels in stukken.
  7. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de knoflook, gember, sjalotten en korianderwortels al roerend 3-4 minuten.

  8. Voeg de bouillon toe en breng het geheel snel aan de kook.
  9. Temper het vuur en laat de soep 15 minuten sudderen.
  10. Giet de bouillon daarna door een fijne zeef in een nieuwe pan.
  11. Breng de bouillon weer aan de kook, voeg de seafood toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  12. Temper het vuur en laat de soep sudderen tot de seafood gaar is, maar nog wel stevig.
  13. Doe de soep in een terrine en houd haar warm.
  14. Verwarm de overgebleven olie in een pan, voeg de rijst toe en bak die al roerend 2-3 minuten.

  15. Voeg de vissaus toe, roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 1 minuut doorkoken.

  16. Giet de bouillon over de rijst, doe een deksel op de pan en laat koken tot de rijst zacht is.

  17. Doe de soep tenslotte met de rijst in een terrine en strooi er de fijngehakte korianderbladeren over.