Selderij-linzenstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Selderij-linzenstamppot
Print

Selderij-linzenstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr gekookte rode of groene linzen
  • 1/2 selderijknol
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 prei in ringen
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels water
  • 200 gr grotchampignons
  • 2 eetlepels gehakte groene kruiden
  • peper zout

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel.
  • Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt.
  • Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en
  • meng alles goed door elkaar.
  • Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol
  • vermogen (800 Watt) zacht en gaar.
  • Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht
  • nog 2 minuten in de magnetron door en door.
  • Breng het zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op
  • smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui.
  • Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.