Selderijstamppot met gorgonzola

      Reacties uitgeschakeld voor Selderijstamppot met gorgonzola

 

Print

Selderijstamppot met gorgonzola

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote selderijknol
  • 1 liter frituurolie
  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • het fijngehakte hart van 1 bleekselderij
  • zout peper
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels slagroom
  • 200 gr verkruimelde gorgonzola

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de grill voor.
  • Schil de selderijknol, was en droog hem en snijd er vliesdunne plakjes van; houd 200 gr apart en snijd die in dunne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of frituurpan, frituur de reepjes in de hete olie in 2 minuten krokant en laat ze uitlekken.
  • Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Doe ze in een pan met de bleekselderij, zout, peper en 21/2 cm water, breng het aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar.
  • Giet het water van de groenten af en stamp de groenten met de boter en de slagroom tot stamppot.
  • Schep de stamppot in een ovenschaal, bestrooi met de gorgonzola en laat de kaas onder de grill smelten.
  • Serveer met de gefrituurde knolselderij in een bergje erbovenop.