Selderijstamppot met walnoten

      Reacties uitgeschakeld voor Selderijstamppot met walnoten

 

Print

Selderijstamppot met walnoten

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch, Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 545kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen.
  • Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  • Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
  • Breek de walnoten grof.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
  • Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
  • Strooi de walnoten er over.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Kruidenwijzer tip:

Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.

Nutrition

Calorieën: 545kcal | Carbohydrates: 65g | Eiwit: 15g | Fat: 20g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 0.7mg | Fiber: 15g | Suiker: 6g