Selderijstamppot met walnoten

      Reacties uitgeschakeld voor Selderijstamppot met walnoten

 

Selderijstamppot met walnoten

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch, Zoutarm
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 545 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.

  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.

  4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.

  5. Breek de walnoten grof.

  6. Verwarm de melk.

  7. Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.

  8. Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.

  9. Strooi de walnoten er over.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Kruidenwijzer tip:

Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.

Voedingsfeiten
Selderijstamppot met walnoten
Hoeveelheid per portie
Calorieën 545 Calorieën van vet 180
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 20g 31%
Verzadigd vet 3g 15%
Zout 0.7mg 0%
Totaal koolhydraten 65g 22%
Voedingsvezels 15g 60%
Suikers 6g
Eiwit 15g 30%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.