Sellou

      Reacties uitgeschakeld voor Sellou

 

Sellou

Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg bloem
  • 500 gram sesamzaad gemalen tot poeder
  • 250 gram sesamzaad ((heel))
  • 500 gram poedersuiker
  • 400 gram amandelen (gebakken en tot poeder gemalen)
  • 200 gram amandelen
  • 250 gram honing
  • 500 gram boter ((dat witte spul dat onder in de pan ligt NIET!))
  • 2 eetlepels anijs (fijngemalen)
  • 7 stuks Arabische gom (fijngestampt)
  • 1 grote eetlepel kaneel
  • een beetje nootmuskaat ((alkouza))
  • zout
  • olie (wat je zelf wilt, wil je droge sellou of juist niet)

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de gezeefde bloem op een bakplaat en bak in de oven , af een toe roeren.
  • Als het half is gebakken haal je het er uit en je haalt het door een zeef en laat het verder bakken.
  • Zeef de bloem nogmaals en laat afkoelen, doe de rest van de ingrediënten erbij,de olie als laatst een beetje bij beetje erbij.
  • Versier met de grofgemalen amandelen of doe ze er doorheen.