Sellou

      Reacties uitgeschakeld voor Sellou

 

Sellou

Recept categorie Koek
Keuken: Marokkaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg bloem
  • 500 gram sesamzaad gemalen tot poeder
  • 250 gram sesamzaad (heel)
  • 500 gram poedersuiker
  • 400 gram amandelen ontveld gebakken en tot poeder gemalen
  • 200 gram amandelen grofgemalen
  • 250 gram honing
  • 500 gram gesmolten boter met een beetje zout en gezeefd (dat witte spul dat onder in de pan ligt NIET!)
  • 2 eetlepels anijs fijngemalen
  • 7 stuks Arabische gom fijngestampt
  • 1 grote eetlepel kaneel
  • een beetje nootmuskaat (alkouza)
  • beetje zout
  • olie (wat je zelf wilt, wil je droge sellou of juist niet)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de gezeefde bloem op een bakplaat en bak in de oven , af een toe roeren.

  2. Als het half is gebakken haal je het er uit en je haalt het door een zeef en laat het verder bakken.

  3. Zeef de bloem nogmaals en laat afkoelen, doe de rest van de ingrediënten erbij,de olie als laatst een beetje bij beetje erbij.

  4. Versier met de grofgemalen amandelen of doe ze er doorheen.