Sesamrijst met casselerrib en paksoi

      Reacties uitgeschakeld voor Sesamrijst met casselerrib en paksoi

Sesamrijst met casselerrib en paksoi

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Oosterse keuken
Porties 1 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak gele rijst (325 gram)
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 2 cm verse gemberwortel geraspt
  • 2 struikjes paksoi in grove repen
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 50 gram cashewnoten
  • 250 gram casselerrib (vleeswaren) op kamertemperatuur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.

  2. In droge wok sesamzaad kort roosteren, op bord laten afkoelen.

  3. Olie in wok schenken en gemberrasp 10 seconden roerbakken.

  4. Paksoi toevoegen en op hoog vuur in 2-3 minuten al omscheppend laten slinken.

  5. Sojasaus en cashewnoten erdoor roeren.

  6. Pittig op smaak brengen met peper.

  7. Sesamzaad door rijst scheppen.

  8. Casselerrib, sesamrijst en paksoi over vier borden verdelen.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio, Trentino