
Sesamrijst met casselerrib en paksoi
Porties 1 personen
Wat gaat er in?
- 1 pak gele rijst (325 gram)
- 3 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels olie
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 struikjes paksoi in grove repen
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 50 gram cashewnoten
- 250 gram casselerrib (vleeswaren) op kamertemperatuur
Hoe maak ik het klaar?
-
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
-
In droge wok sesamzaad kort roosteren, op bord laten afkoelen.
-
Olie in wok schenken en gemberrasp 10 seconden roerbakken.
-
Paksoi toevoegen en op hoog vuur in 2-3 minuten al omscheppend laten slinken.
-
Sojasaus en cashewnoten erdoor roeren.
-
Pittig op smaak brengen met peper.
-
Sesamzaad door rijst scheppen.
-
Casselerrib, sesamrijst en paksoi over vier borden verdelen.