Sesamrijst met casselerrib en paksoi

      Reacties uitgeschakeld voor Sesamrijst met casselerrib en paksoi

Sesamrijst met casselerrib en paksoi

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Land van herkomst: Oosters
Porties: 1 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak rijst ((325 gram))
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 2 cm gember (geraspt)
  • 2 struikjes paksoi (in grove repen)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 50 gram cashewnoten
  • 250 gram casselerrib (vleeswaren) (op kamertemperatuur)

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • In droge wok sesamzaad kort roosteren, op bord laten afkoelen.
  • Olie in wok schenken en gemberrasp 10 seconden roerbakken.
  • Paksoi toevoegen en op hoog vuur in 2-3 minuten al omscheppend laten slinken.
  • Sojasaus en cashewnoten erdoor roeren.
  • Pittig op smaak brengen met peper.
  • Sesamzaad door rijst scheppen.
  • Casselerrib, sesamrijst en paksoi over vier borden verdelen.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio, Trentino