Shakshuka pizza

      Geen reacties op Shakshuka pizza

Shakshuka pizza

Print
Categorie: Pizza
Keuken: Italiaanse keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 2 el Olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 paprika's rood en groen, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 2 el koriander fijngehakt
  • 2 el Peterselie
  • 4 eieren
  • 100 g feta verkruimeld
  • zwarte olijven optioneel
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Vouw de randjes 1 cm om en druk ze een beetje aan, zodat je een opstaand randje krijgt.
  • Fruit de ui in olijfolie. Voeg dan de stukjes paprika toe en bak dit een paar minuten mee voordat je de knoflook erbij doet. Doe dan de cayennepeper, komijn- en paprikapoeder erbij en bak het een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer het even om. Als laatste gaan de tomatenblokjes en het beetje suiker erbij. Laat de saus nu 5-10 min. pruttelen.
  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Als de saus klaar is, voeg dan peper naar smaak en een ½ tl zout toe. Laat de saus afkoelen. Schep dan de saus op het pizzadeeg en maak 4 kuiltjes in de saus, waar straks de eieren in kunnen liggen. Bak de pizza 15 min. in het midden van de oven.
  • Haal de pizza uit de oven en leg in elk kuiltje een ei. Verdeel de verbrokkelde feta over de pizza en bak dan nog ongeveer 8 minuten in de oven. De dooiers zijn nu vrijwel gaar en nog een beetje zacht in het midden. Als je de eieren iets zachter wilt, bak de pizza's dan 6-7 min. in plaats van 8 min. Wil je de eieren helemaal gaar, dan moet de pizza iets langer dan 8 min. bakken. Verkort dan wel de baktijd in stap 3 met 2 minuten, anders is de totale baktijd te lang en wordt de pizza te donker.
  • Bestrooi de pizza met koriander en peterselie en eventueel olijven.

Tips / Opmerkingen

Let op Deze baktijden gelden voor “Small” eieren, bij grotere eieren kan de baktijd langer zijn. Aangezien de temperaturen van ovens kunnen variëren, kan hiermee ook de baktijd iets variëren.
Waarschuwing:
De kans is klein, maar een zachte niet helemaal gare eidooier kán Salmonella bevatten! Dit is daarom af te raden voor mensen in de risicogroep.