Shakshuka

      Geen reacties op Shakshuka

 

Shakshuka

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten
Keuken: Arabische keuken, Joodse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 uien in halve ringen
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • ½ aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in grove repen
  • 1 gele paprika in grove repen
  • 4 rijpe tomaten grof gesneden
  • bladpeterselie gesneden
  • koriander gesneden
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl harissa
  • 1 tl muscovado suiker
  • 4 eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan. Voeg daarna de olie toe, samen met de ui en knoflook. Laat dit gedurende 5 minuten bakken, zodat de suikers loskomen.
  2. Voeg de paprika, aubergine en moscovado toe, totdat het begint te kleuren.
  3. Voeg de harissa samen met de tomaten toe en breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Breng het vermogen/vuur omlaag en laat dit staan voor ongeveer 15 minuten.
  5. Breng nu het vermogen/vuur weer iets omhoog en maak met een lepel 4 kommetjes waar u de eieren in breekt. Bestrooi met zout en peper en plaats een deksel op de pan.
  6. Laat dit zachtjes gaan, totdat de eieren gaan stollen. Zorg er wel voor dat de dooier lopend blijft.
  7. Bestrooi met de bladpeterselie en koriander.
  8. Serveer met een lekker stuk brood.

Bereidingstips

  1. Rasp er nog wat lekkere kaas overheen als extra of serveer met een groene salade