Shanghai paksoi met kruidige vispuree

      Reacties uitgeschakeld voor Shanghai paksoi met kruidige vispuree

Shanghai paksoi met kruidige vispuree

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken: Thaise keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 struikjes Sjanghai paksoi
  • 300 gram kabeljauwfilet in blokjes
  • 1 limoen geperst
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel rode currypasta (pot à 225 gram)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Struikjes paksoi halveren.
  2. In pan met ruim water en zout paksoi in 3 minuten beetgaar koken.

  3. In vergiet laten uitlekken.

  4. Kabeljauwfilet in stukjes snijden.

  5. Vis in keukenmachine met limoensap, vissaus, currypasta, gembersiroop en ei pureren tot stevige massa.

  6. Oven voorverwarmen op 200 °C.

  7. Paksoihelften naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen.

  8. Vismengsel over onderste deel van paksoi verdelen; licht aandrukken.

  9. Olie erover druppelen en paksoi in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.

  10. Gerecht uit oven nemen en bieslook erboven fijnknippen.

  11. Serveren met pandanrijst.

Wijnadvies: Baron de Hoen Tokay Pinot Gris