Shanghai paksoi met kruidige vispuree

      Reacties uitgeschakeld voor Shanghai paksoi met kruidige vispuree

Shanghai paksoi met kruidige vispuree

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vis
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 struikjes paksoi
  • 300 gram kabeljauwfilet (in blokjes)
  • 1 limoen (geperst)
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel rode currypasta ((pot à 225 gram))
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Struikjes paksoi halveren.
  • In pan met ruim water en zout paksoi in 3 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Kabeljauwfilet in stukjes snijden.
  • Vis in keukenmachine met limoensap, vissaus, currypasta, gembersiroop en ei pureren tot stevige massa.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Paksoihelften naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen.
  • Vismengsel over onderste deel van paksoi verdelen; licht aandrukken.
  • Olie erover druppelen en paksoi in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Gerecht uit oven nemen en bieslook erboven fijnknippen.
  • Serveren met pandanrijst.

Wijnadvies: Baron de Hoen Tokay Pinot Gris