Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

 

Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met vlees, Pizza
Porties 2
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 500 gram shoarma kip, lams, varken, eigen keus
  • 2 rollen verse bladerdeeg
  • 4 kleine rode uien 2 gesnipperd, 2 in ringen
  • 2 rode paprika in repen
  • 2 gele paprika in repen
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 tomaat in blokjes
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram witte kool
  • 150 gram gorgonzola piccante in blokjes
  • 2 eetlepels shoarmakruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven vóór op 200 graden

  2.  Leg het bladerdeeg plat op een ovenplaat met bakpapier eronder en als je pizzaplaten hebt, leg je het deeg daarin met bakpapier eronder. 

  3. Zorg dat de randen iets omhoog staan.

  4. Strooi ¾ van de geraspte mozzarella over de bladerdeeg bodems.

  5. Was alles en zet alles gesneden en afgepast klaar (ik doe dat wel altijd omdat ik dat overzichtelijk en netjes vind koken).

  6. Bak de shoarma zonder boter of olie in een pan een paar minuten aan op hoog vuur. 

  7. Blijf roeren.

  8. Voeg de uiensnipper, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur.

  9. Doe dan de witte kool en de helft van de paprika’s en erbij en de shoarmakruiden.

  10. Voeg dan de gorgonzola toe.

  11. Roerbak dit op hoog vuur tot er geen vocht meer te zien is.

  12. Verdeel het shoarma-gorgonzola mengsel over de bladerdeeg-pizza bodems.

  13. Verdeel de andere helft van de paprika en de uienringen over de pizza’s en ¼ van de mozzarella.

  14. Zet de pizza’s ongeveer 30 minuten in de oven (ik heb een elektrische oven dus de tijd kan verschillen als je een heteluchtoven hebt).