Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

 

Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

Recept printen Pin
Recept categorie: met kaas/ met vlees/ Pizza
Porties: 2
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 500 gram shoarma (kip, lams, varken, eigen keus)
  • 2 rollen verse bladerdeeg
  • 4 kleine rode ui (2 gesnipperd, 2 in ringen)
  • 2 paprika (in repen)
  • 2 paprika (in repen)
  • 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
  • 2 tomaat (in blokjes)
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram witte kool
  • 150 gram gorgonzola piccante (in blokjes)
  • 2 eetlepels shoarmakruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven vóór op 200 graden
  •  Leg het bladerdeeg plat op een ovenplaat met bakpapier eronder en als je pizzaplaten hebt, leg je het deeg daarin met bakpapier eronder. 
  • Zorg dat de randen iets omhoog staan.
  • Strooi ¾ van de geraspte mozzarella over de bladerdeeg bodems.
  • Was alles en zet alles gesneden en afgepast klaar (ik doe dat wel altijd omdat ik dat overzichtelijk en netjes vind koken).
  • Bak de shoarma zonder boter of olie in een pan een paar minuten aan op hoog vuur. 
  • Blijf roeren.
  • Voeg de uiensnipper, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur.
  • Doe dan de witte kool en de helft van de paprika’s en erbij en de shoarmakruiden.
  • Voeg dan de gorgonzola toe.
  • Roerbak dit op hoog vuur tot er geen vocht meer te zien is.
  • Verdeel het shoarma-gorgonzola mengsel over de bladerdeeg-pizza bodems.
  • Verdeel de andere helft van de paprika en de uienringen over de pizza’s en ¼ van de mozzarella.
  • Zet de pizza’s ongeveer 30 minuten in de oven (ik heb een elektrische oven dus de tijd kan verschillen als je een heteluchtoven hebt).