Sinaasappelroomrijst

      Geen reacties op Sinaasappelroomrijst

 

Sinaasappelroomrijst

Sinaasappelroomrijst

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 150 gram rijst
  • 6 eetlepels sinaasappelsap
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Merg van een half vanillestokje
  • zout
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 biologische sinaasappel
  • 200 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 sinaasappels
  • munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de rijst met 6 eetlepels sinaasappelsap, melk, 2 eetlepels suiker, vanillemerg en wat zout in een dichte stoomovenpan. Schuif in de stoomoven om te garen.
  • Stand: Stomen
  • Temperatuur: 100 °C
  • Duur: 30 minuten
  • Laat de gelatine in ruim koud water zacht worden. Roer de uitgeknepen gelatine door de warme, gare rijst.
  • Rasp de schil van de biologische sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer de geraspte schil en het sap van de sinaasappel door de rijst. Laat de rijst verder afkoelen.
  • Sla de slagroom met ca. 1 eetlepel suiker stijf. Snijd de schil van de 2 sinaasappels dik weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spatel de sinaasappelpartjes met de slagroom door de rijst. Garneer de rijst met blaadjes citroenmelisse of munt.

Tips / Opmerking

U kunt dit gerecht ook bereiden met bijvoorbeeld appels, aardbeien, perziken of pruimen.