Sinaasappelsorbet

      Reacties uitgeschakeld voor Sinaasappelsorbet

 

Sinaasappelsorbet

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 handsinaasappels
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit ((doosje à 6 cups) )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels sinaasappellikeur ((slijter))
  • 12 chocola

Hoe maak ik het klaar:

  • Van sinaasappels kapje snijden. 
  • Met behulp van lepel vruchtvlees uit sinaasappels scheppen. 
  • Uitgeholde sinaasappels in diepvries bewaren. 
  • Sap uit vruchtvlees van sinaasappels persen (bijvoorbeeld door sap uit vruchtvlees in zeef boven kom met behulp van lepel eruit te drukken). 
  • Suiker met 250 ml sinaasappelsap aan de kook brengen tot suiker volledig is opgelost.
  • Citroensap erdoor roeren. 
  • Versgeperst sinaasappelsap erbij schenken (in totaal is ca. 750 ml sap nodig) en geheel in ondiepe diepvriesbak overdoen. 
  • Versgeperst sinaasappelsap erbij schenken (in totaal is ca. 750 ml sap nodig) en geheel in ondiepe diepvriesbak overdoen. 
  • Eiwit in vetvrije kom met vanillesuiker stijfkloppen. 
  • Sinaasappelmengsel uit vriezer nemen en met vork losroeren. 
  • Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door sinaasappelmengsel spatelen. 
  • Mengsel terug in vriezer zetten en in ca. 3 uur laten bevriezen.
  • Mengsel uit vriezer nemen, in keukenmachine overdoen en in maximaal 1 minuut fijnmalen.
  • Mengsel over uitgeholde sinaasappels verdelen, met likeur besprenkelen en eventueel opnieuw in vriezer goed koud laten worden. 
  • Voor serveren chocoladesticks in sorbet steken.