Sinaasappelsorbet

      Reacties uitgeschakeld voor Sinaasappelsorbet

Sinaasappelsorbet

Recept categorie Dessert, Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 handsinaasappels
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit (doosje à 6 cups)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
  • 12 chocoladesticks

Hoe maak ik het klaar?

  1. Van sinaasappels kapje snijden. 

  2. Met behulp van lepel vruchtvlees uit sinaasappels scheppen. 

  3. Uitgeholde sinaasappels in diepvries bewaren. 

  4. Sap uit vruchtvlees van sinaasappels persen (bijvoorbeeld door sap uit vruchtvlees in zeef boven kom met behulp van lepel eruit te drukken). 

  5. Suiker met 250 ml sinaasappelsap aan de kook brengen tot suiker volledig is opgelost.

  6. Citroensap erdoor roeren. 

  7. Versgeperst sinaasappelsap erbij schenken (in totaal is ca. 750 ml sap nodig) en geheel in ondiepe diepvriesbak overdoen. 

  8. Versgeperst sinaasappelsap erbij schenken (in totaal is ca. 750 ml sap nodig) en geheel in ondiepe diepvriesbak overdoen. 

  9. Eiwit in vetvrije kom met vanillesuiker stijfkloppen. 

  10. Sinaasappelmengsel uit vriezer nemen en met vork losroeren. 

  11. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door sinaasappelmengsel spatelen. 

  12. Mengsel terug in vriezer zetten en in ca. 3 uur laten bevriezen.

  13. Mengsel uit vriezer nemen, in keukenmachine overdoen en in maximaal 1 minuut fijnmalen.

  14. Mengsel over uitgeholde sinaasappels verdelen, met likeur besprenkelen en eventueel opnieuw in vriezer goed koud laten worden. 

  15. Voor serveren chocoladesticks in sorbet steken.