Sinaasappeltomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Sinaasappeltomatensoep

Sinaasappeltomatensoep

Recept categorie Gerecht met fruit, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg gepelde en ontpitte tomaat stukjes
  • gesnipperd uiwit en -groen van 1 voorjaarsui met loof
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel honing
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1 theelepel versgehakte gember
  • peper
  • zout
  • 3 dl gezeefd sinaasappelsap
  • 1/2 liter magere yoghurt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet vooraf 4 soepkommen te koelen in de koelkast of diepvriezer.
  2. Doe de tomaten en het wit van de voorjaarsui in een keukenmachine, voeg het
  3. citroensap, de olijfolie, de honing, de kerrie, de gember en peper en zout toe en mix
  4. alles tot een gladde puree.
  5. Doe de puree in een kom en roer er het sinaasappelsap en de yoghurt door.
  6. Dek alles af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
  7. Dien de soep in de gekoelde soepkommen op en bestrooi met het gesnipperde
  8. uigroen.