Sinterklaas brownies

      Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Totale tijd: 1 Uur
Porties: 4 personen
Calorieën: 155kcal
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

24 stukken

  • 100 gram chocola (in stukjes)
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes
  • 4 ei
  • 300 gram basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Verder nodig: rechthoekig of vierkant bakblik (ca. 20 x 30 cm) handmixer

    Hoe maak ik het klaar:

    • Oven voorverwarmen op 175 °C. Het bakblik invetten met wat boter.
      In een grote pan een ruime laag water aan de kook brengen. De stukjes chocolade en boter in een kleine pan doen en deze in de pan met kokend water hangen. Chocolade en boter al roerende laten smelten. De pan uit het water nemen en het chocolademengsel helemaal laten afkoelen.
    • In een kom eieren met een halve theelepel zout met de handmixer licht en schuimig kloppen. Al kloppend basterdsuiker beetje bij beetje toevoegen. Met een spatel of houten lepel afwisselend chocolademengsel, bakmeel en kruidnoten luchtig door het eimengsel scheppen tot het een egaal beslag is. Het beslag in het bakblik schenken en de bovenkant gladstrijken.
    • Het bakblik op het rooster in het midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 minuten bakken tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. De koek in de vorm laten afkoelen tot lauwwarm. De koek in 24 stukken snijden en de brownies op het rooster verder laten afkoelen. Tot gebruik in een trommel bewaren.

    Voedingswaarden

    Voedingsfeiten
    Sinterklaas brownies
    Hoeveelheid per portie
    Calorieën 155 Calorieën van vet 18
    % Dagelijkse waarde*
    Vet 2g3%
    koolhydraten 21g7%
    Eiwit 7g14%
    * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.