Sinterklaas brownies

      Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

Recept categorie Koek
Extra info Sinterklaas
Totaal tijd 1 Uur
Porties 4 personen
Calorieën 155 kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

24 stukken

  • 100 gram extra pure chocolade in stukjes
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes
  • 4 eieren
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Verder nodig: rechthoekig of vierkant bakblik (ca. 20 x 30 cm) handmixer

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Het bakblik invetten met wat boter.

    In een grote pan een ruime laag water aan de kook brengen. De stukjes chocolade en boter in een kleine pan doen en deze in de pan met kokend water hangen. Chocolade en boter al roerende laten smelten. De pan uit het water nemen en het chocolademengsel helemaal laten afkoelen.

  2. In een kom eieren met een halve theelepel zout met de handmixer licht en schuimig kloppen. Al kloppend basterdsuiker beetje bij beetje toevoegen. Met een spatel of houten lepel afwisselend chocolademengsel, bakmeel en kruidnoten luchtig door het eimengsel scheppen tot het een egaal beslag is. Het beslag in het bakblik schenken en de bovenkant gladstrijken.

  3. Het bakblik op het rooster in het midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 minuten bakken tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. De koek in de vorm laten afkoelen tot lauwwarm. De koek in 24 stukken snijden en de brownies op het rooster verder laten afkoelen. Tot gebruik in een trommel bewaren.

Voedingsfeiten
Sinterklaas brownies
Hoeveelheid per portie
Calorieën 155 Calorieën van vet 18
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 2g 3%
Totaal koolhydraten 21g 7%
Eiwit 7g 14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.