Sinterklaas monchoutaart

      Geen reacties op Sinterklaas monchoutaart

 

Sinterklaas monchoutaart

Recept categorie Taart
Extra info Sinterklaas
Porties 8
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 250 g Vers Kruidnotendeeg
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 x100 g monchou
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel de rasp
  • spuitzak
  • extra kruidnoten
  • Sinterklaasdecoratie

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Rol vervolgens deze stukken uit 4 gelijke cirkels.
  3. Leg deze cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 8-10 min. tot knapperige cirkels. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  4. Intussen klop je de Monchou op met de suiker. Klop de slagroom op. Wanneer de slagroom lobbig is spatel je de Monchou erdoorheen samen met de helft van de sinaasappelrasp. Probeer nu niet meer te kloppen, want dan gaat de lucht eruit of je klopt de room te ver door. Schep nu de Monchou room in een spuitzak.
  5. Leg 1 afgekoelde cirkel op een groot bord. Spuit ¼ van de room erop. Vervolgens weer een cirkel waarop je weer ¼ van de room spuit. Dit totdat de cirkels op zijn. Garneer nu met de resterende sinaasappelrasp.
  6. Decoreer de taart met eventueel extra kruidnoten en andere Sinterklaasdecoratie.