Sipelpomp

      Reacties uitgeschakeld voor Sipelpomp

 

Print

Sipelpomp

(uienstamppot uit Friesland)
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
Keuken Recepten uit Friesland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 900 gr gesneden uien
  • 200 gr belegen nagelkaas
  • 2 eetlepels azijn
  • 25 gr boter
  • 100 gr hamreepjes
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in een pan met 2 dl water en zout gaar.
  • Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn.
  • Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt.
  • Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend ± 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper.