Sipelpomp

      Reacties uitgeschakeld voor Sipelpomp

 

Sipelpomp

(uienstamppot uit Friesland)

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
Keuken: Recepten uit Friesland
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 900 gr gesneden uien
  • 200 gr belegen nagelkaas
  • 2 eetlepels azijn
  • 25 gr boter
  • 100 gr hamreepjes
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in een pan met 2 dl water en zout gaar.

  3. Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  4. Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn.

  5. Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt.
  6. Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend ± 2 minuten mee.

  7. Breng op smaak met peper.