Sla-hoorntje met maïs-kip-kerriesalade

      Reacties uitgeschakeld voor Sla-hoorntje met maïs-kip-kerriesalade

Sla-hoorntje met maïs-kip-kerriesalade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr kipfilet in kleine blokjes
  • 2 1/2 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 krop friséesla of lollo rosso
  • 150 gr Crispy Maïskorrels van Bonduelle uitgelekt
  • 130 gr ananasblokjes uitgelekt
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 4 stoneleeks of lente-uitjes in kleine ringen

Voor de dressing:

  • 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
  • 3 eetlepels Culi-Naise
  • 1 eetlepel Vooraf en Toe
  • 1 eetlepel kerriepoeder mild
  • Sicilia Citroensap
  • 30 gr fijngehakte muntblaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de blokjes kipfilet in de bouillon in 3-5 minuten tegen de kook gaar worden.
  2. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  3. Haal van de krop sla de mooie bladeren af, was ze, dep ze droog en vouw ze tot puntzakjes (tuiles).
  4. Meng de kipfilet, maïs, ananas, tomaat en stoneleeks door elkaar.
  5. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep die door het kipmasmengsel.
  6. Vul de sla-hoorntje met het mengsel en schik ze met de punten naar binnen op een schaal.