Slagroom scones uit Londen voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Slagroom scones uit Londen voor de Kerst

Slagroom scones uit Londen voor de Kerst

Recept printen
Recept categorie: Gebak
Land van herkomst: Engeland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram boter (in stukjes)
  • dl melk
  • 1 ei (losgeklopt)
  • jam
  • slagroom (stijfgeklopt)

extra nodig:

  • ronde uitsteekvorm doorsnede 6 cm
  • bakplaat, ingevet.

Hoe maak ik het klaar:

  • Boven kom bakmeel, zout en bakpoeder zeven.
  • Boter toevoegen en met vingertoppen tot broodkruimachtige massa verkruimelen.
  • Zoveel melk erdoor roeren tot een licht en soepel deeg ontstaat. 
  • Oven voorverwarmen op 220°C. 
  • Deeg uitrollen tot een lap van 2 cm dik. 
  • Met uitsteekvorm 8 rondjes uitsteken.
  • Scones op bakplaat leggen en in midden van oven scones in10 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Op rooster iets laten afkoelen.
  • Scones warm serveren, gevuld met jam en slagroom.