Slagroom scones uit Londen voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Slagroom scones uit Londen voor de Kerst
Print

Slagroom scones uit Londen voor de Kerst

Categorie Gebak
Keuken Engelse keuken
Keyword Kerst
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram boter in stukjes
  • dl melk
  • 1 ei losgeklopt
  • jam
  • slagroom stijfgeklopt

extra nodig:

  • ronde uitsteekvorm doorsnede 6 cm
  • bakplaat, ingevet.

Hoe maak ik het klaar:

  • Boven kom bakmeel, zout en bakpoeder zeven.
  • Boter toevoegen en met vingertoppen tot broodkruimachtige massa verkruimelen.
  • Zoveel melk erdoor roeren tot een licht en soepel deeg ontstaat. 
  • Oven voorverwarmen op 220°C. 
  • Deeg uitrollen tot een lap van 2 cm dik. 
  • Met uitsteekvorm 8 rondjes uitsteken.
  • Scones op bakplaat leggen en in midden van oven scones in10 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Op rooster iets laten afkoelen.
  • Scones warm serveren, gevuld met jam en slagroom.