Slakropjes in vuurvaste schotel

      Reacties uitgeschakeld voor Slakropjes in vuurvaste schotel

Slakropjes in vuurvaste schotel

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Ovenschotel
Keuken: Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
porties: 4
Auteur: Koos Manders

ingrediënten

  • 4 kropjes harde sla middelgroot
  • 50 g boter in klontjes
  • 1 blaadje lavas maggiplant
  • 1 beschuit
  • zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Maak de slakropjes schoon (verlepte bladeren en harde stronken eraf) en spoel ze zo lang tot ze geheel zandvrij zijn.
  • Zet ze op het vuur met een beetje water op de bodem van de pan en de stronkjes naar beneden. Niet meer dan een half lepeltje zout toevoegen.
  • Na 8-10 minuten koken, de kroppen uit de pan nemen, uit laten lekken en in een vuurvaste schaal scheppen.
  • De klontjes boter erover verdelen en de kroppen bestrooien met beschuitkruim. 
  • De gehakte lavas en wat nootmuskaat erover strooien en met een deksel op de schotel 10 minuten in een warme oven laten stoven. 
  • Daarna enkele minuten laten stoven zonder deksel om de beschuit te kleuren