Smoorpot met kip

      Reacties uitgeschakeld voor Smoorpot met kip
Print

Smoorpot met kip

Categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kipfilet
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 60 gr boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 gr sperziebonen
  • 150 gr worteltjes
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gr doperwten
  • 1 dl room
  • 3 eetlepels bloem
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en nootmuskaat en snijd ze in stukjes.
  • Fruit de ui.
  • Breek de bonen en voeg ze bij de ui.
  • Voeg het vlees toe en laat alles zacht smoren.
  • Was de worteltjes, snijd ze in plakjes en doe ze in de pan.
  • Snijd de bloemkool in stukken en doe ook die in de pan.
  • Doe er zo nodig wat water bij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de doperwten toe.
  • Meng de room en de bloem in een pannetje en schenk er het kookvocht uit de pan bij.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, roer de saus erdoor en warm alles nog even goed door.
  • Garneer het gerecht bij het serveren met peterselie.