Sneeuwballen

      Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwballen
sneeuwballen

Sneeuwballen

Recept printen Pin
Recept categorie: Chocolade/ Taart
Van wie is dit recept: Droste Chocolade

Wat gaat er in:

eventueel: 1 el sinaasappellikeur

  Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde ovenschaal zorgvuldig met aluminiumfolie en strijk dit zo glad mogelijk. Smelt de chocolade (au bain marie, of in de magnetron). Voeg de suiker toe en roer totdat de chocolade is gesmolten en de suiker is opgelost. Zeef het mengsel boven de kom.
  • Klop de boter door het chocolademengsel met de mixer op de laagste stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop het geheel goed door. Roer de likeur of Cognac erdoor en giet het beslag in de ovenschaal.
  • Bak de taart in 1,25 tot 1,5 uur. (tot de bovenkant stevig is) Het zachte midden stolt tijdens het afkoelen. Zet de taart op een rooster. Leg een bord op de bovenkant (zodat deze recht wordt) en omwikkel de taart (met bord) met huishoud- of aluminiumfolie en zet de taart een nacht in de koelkast.
  • Maak de folie los, haal het bord eraf en leg een omgekeerde schaal op de taart. Stort de taart op de schaal. Trek voorzichtig de folie eraf. Laat de taart afgedekt staan totdat u hem gaat garneren.
  • Hak de witte Droste chocolade fijn (gebruik eventueel een keukenmachine). Doe de chocolade in een kom. Verwarm 120 ml van de room totdat deze begint te pruttelen. Giet nu de verwarmde room bij de witte chocolade en wacht totdat de chocolade is gesmolten. Zeef het mengsel nu en laat het geheel op kamertemperatuur komen, onder af en toe roeren.
  • Klop de resterende room stijf. Voeg de likeur toe, en klop nog 30 seconden. Spatel een lepel room door het chocolademengsel.
  • Schep de crème in een spuitzak met kartelmondje, en spuit rozetten over de hele taart. Bestuif tenslotte de taart met de Droste cacaopoeder.